Мати Балуха розповіла, за що окупанти продовжили йому термін ув'язнення

Читать на русском
Політв'язню Володимиру Балуху продовжили термін ув'язнення з 3,5 до 5 років через застосування сили до начальника колонії, який обзивав і самого засудженого, і його мати.

Політв'язню Володимиру Балуху продовжили термін ув'язнення з 3,5 до 5 років через застосування сили до начальника колонії, який обзивав і самого засудженого, і його матір.

Як інформує «Слово і Діло», про це в інтерв'ю «Українській правді» розповіла мати в'язня Кремля Наталія Балух.

Балух написав листа українцямУкраїнський політв'язень Володимир Балух написав листа українцям, який на сторінці в Facebook опублікувала уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«_Коли Вова був у СІЗО, начальник колонії обзивав його всіляко й мене обзивав. Вибачте на слові ... «Яка б**дь тебе народила, такого покидька». Син не витримав і вдарив його. А той не витримав і здачі дав. То йому за це ще два роки дали_», – розповіла жінка.

Вона розповіла, що сусіди її не підтримують.

«Усі українці стали росіянами! Тут зараз знаєте як … Якщо людину не знаєш, не можна їй душу відкривати. Всі один одного бояться. Таке життя в нас склалося, що ми живемо в окупації», – сказала Наталія Балух.

Водночас вона додала, що з добрим словом приїжджають з інших міст, а кримські татари допомагають у побутових справах.

«Я б попросила людей, щоб підтримали мого сина. Що я можу ще людям сказати, як вони не цікавляться? Путіну передавати щось – Боже упаси! Ні-ні! Перед ним я й слова не хочу … Доброго слова він не вартий. Уся надія на нашу владу, на людей», – підсумувала мати в’язня.

Як повідомлялося, в січні 2018 року Володимира Балуха засудили до 3 років і 5 місяців. Офіційно – за зберігання боєприпасів, неофіційно – за те, що він відмовився прибрати прапор України з подвір’я власного будинку.

Нещодавно термін продовжили до 5 років через нібито побиття начальника ізолятора.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: