Суд відмовився пом'якшити запобіжний захід активісту Балуху

Читать на русском
В анексованому Криму так званий Верховний суд відмовив захисту українського активіста Володимира Балуха в зміні йому запобіжного заходу.

В анексованому Криму так званий Верховний суд відмовив захисту українського активіста Володимира Балуха в зміні йому запобіжного заходу.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє «Крим.Реалії».

Окупанти в Криму дали українцю Балуху чотири роки колоніїПідконтрольний РФ Роздольненський районний суд у вівторок, 16 січня, засудив українця Володимира Балуха до трьох років і семи місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить близько 4,6 тисячі гривень.

Адвокати просили суд пом'якшити Балуху запобіжний захід, оскільки його утримання в СІЗО є жорсткішою мірою, ніж колонія-поселення, яку передбачено вироком.

У дебатах активіст брати участь відмовився: «Я 18 днів тримаю голодування. Сил немає».

Як пише видання, у суді Балух насилу тримався на ногах і весь час спирався на ґрати клітки.

В окупованому Криму українця Володимира Балуха засудили до 3 років і 7 місяців колонії-поселення за звинуваченням у нібито незаконному зберіганні боєприпасів. Правозахисники вважають, що його було репресовано через його проукраїнську позицію, в тому числі через прапор України, який висів у дворі його будинку. Згодом суд скоротив вирок на 2 місяці, виключивши з обвинувачення пункт про придбання боєприпасів.

Пізніше Балух, протестуючи проти вироку, оголосив безстрокове голодування.

2 квітня адвокат Володимира Балуха Ольга Дінзе повідомила, що незаконно засудженого побив конвой після розгляду апеляційної скарги. Крім того, за її словами, адміністрація СІЗО відмовила Балуху в наданні води на підставі того, що він оголосив голодування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: