Сенцов написав заповіт на свою творчість – сестра

Читать на русском
Український режисер Олег Сенцов, який дотримується протестного голодування 120-й день, заявив, що не вірить в щасливий кінець, і вже написав заповіт.

Український режисер Олег Сенцов, який дотримується протестного голодування 120-й день, заявив, що не вірить «в щасливий кінець», і вже написав заповіт.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила його сестра Наталя Каплан.

Сенцов знову відмовився від ушпиталення - омбудсменСтан здоров'я в Сенцова не погіршився. Йому продовжують колоти внутрішні ін'єкції, а також дають підтримувальну суміш.

За її словами, в листі Сенцов написав, що його стан стабільно-важкий, у нього почалася гіпоксія внутрішніх органів, в основному нестача кисню спостерігається серці і головному мозку. «Туман в голові, все крутиться, тіло, голова і кінцівки німіють», - повідомив політв'язень.

«Те що я скоро вийду і ми всі щасливо заживемо в Києві я вже не вірю. Як і в багато чого іншого. Але це не означає, що я розклеївся або збираюся зніматися (мабуть, з голодування - прим.). Я не здався в будь-якому випадку, просто я не вірю вже в щасливий кінець всієї цієї історії», - процитувала Каплан лист Сенцова.

Вона додала, що Сенцов описав свої будні як життя за інерцією і пообіцяв триматися в міру своїх сил.

«І так, він написав заповіт на свою творчість в разі смерті, і це сильно лякає», - наголосила Каплан.

Раніше правозахисники отримали лист від Сенцова, в якому він написав, що схуд до 72 кг, однак тримається «бадьоро».

У відповідь уповноважена РФ з прав людини Тетяна Москалькова в листі українському омбудсмену Тетяні Денісовій заявила про відсутність дефіциту маси тіла у Олега Сенцова.

Український режисер Олег Сенцов був затриманий російськими силовиками в Криму 11 травня 2014 року. Його звинуватили в нібито підготовці терактів на півострові під час окупації Росією і зберіганні зброї та вибухівки.

25 серпня 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму. Його етапували в колонію в місті Лабитнангі.

Олег Сенцов 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою звільнити всіх утримуваних Росією українських політв'язнів. За ці місяці він пережив кілька криз голодування, однак припинити протест відмовляється.

Нагадаємо, петиція з вимогою сприяти звільненню українського режисера Олега Сенцова на сайті Білого дому набрала необхідну кількість голосів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: