Балуху дуже зле, він сидить на знеболювальних – адвокат

Читать на русском
Український політв'язень Володимир Балух, який незаконно утримується у в'язниці окупованого Криму, змушений приймати знеболюючі препарати через сильний біль.

Український політв'язень Володимир Балух, котрий незаконно утримується у в'язниці окупованого Криму, змушений приймати знеболюючі препарати через сильний біль.

Про це повідомила адвокат політв'язня Ольга Дінзе, 10 вересня, після судового засідання, пише «Слово і Діло».

«У мого підзахисного хворобливий вигляд, він себе дуже погано почуває. Володимира мучать сильні головні болі, запаморочення, болі в спині і печінці. Він приймає знеболюючі препарати. Ситуація з голодуванням залишається без змін», - розповіла Дінзе Кримській правозахисній групі.

10 вересня, так званий «суд» в окупованому Криму підтвердив відмову Балуху в достроковому звільненні.

Володимира Балуха затримали 8 грудня 2016 року в його будинку в Роздольненському районі анексованого Росією Криму. Російська влада висунула Балуху звинувачення в зберіганні боєприпасів, його засудили до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і до штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4,6 тис. грн).

Згодом проти Балуха було порушено нове провадження - через заяви Валерія Ткаченка, начальника ІТТ в селищі Роздольне, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист свідчать про протилежне - що це Ткаченко напав на ув'язненого.

Захист Балуха і правозахисники відзначають, що він став жертвою репресій за проукраїнську позицію - через прапор України у дворі свого будинку. 19 березня Балух оголосив безстрокове голодування. Після місяця голодування він погодився вживати дві склянки вівсяного киселю і 50-70 г житніх сухарів на день.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: