Стала відома адреса колонії, де перебуває Сенцов

Читать на русском
Стала відома поштова адреса колонії в російському Заполяр'ї, в яку наразі доставлений український режисер Олег Сенцов.

Сестра українського режисера Олега Сенцова Наталія Каплан назвала поштову адресу колонії у російському Заполяр'ї, до якої доставили її брата.

Про це вона написала в Facebook, передає «Слово і Діло».

Фільм про Сенцова номінували на престижну преміюФільм російського режисера Аскольда Курова «Процес» став номінантом міжнародної премії Silver Eye-2017 як кращий документальний фільм Східної і Центральної Європи.

«629400 Росія, Ямало-Ненецький автономний округ, м. Лабитнангі, вулиця Північна 33, ІК-8. Сенцову Олегу Геннадійовичу, 1976 р.н. Поки не ясно, що там з цензурою і чи будуть доходити листи. Іншої інформації у мене немає, навіть не питайте», - пише Каплан.

Пост прокоментувала челябінська правозахисниця Тетяна Щур, сім'ї якої надіслав останній лист Олег.

«Просто треба писати і вкладати конверти й папір. І сподіватися», - написала вона.

Раніше Олег Сенцов в листі Тетяні та Миколі Щур розповів, що його етапують в Лабітнангі. За словами Сенцова, за час етапу він побував у кількох пенітенціарних установах Іркутська, Омська і Кірова. Ніяких заходів фізичного впливу, а також приниження людської гідності за час етапування до нього не застосовували.

Сенцова знов етапували, але невідомо, куди – адвокатАдвокат українського режисера поки не має інформації про місце перебування свого підзахисного.

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов був затриманий в Криму 11 травня 2014 правоохоронними органами РФ. Його звинуватили в підготовці теракту в Криму під час незаконної анексії півострова РФ. Пізніше режисера звинуватили в зберіганні зброї та вибухівки.

У серпені 2015 російський суд засудив Сенцова до 20 років суворого режиму.

12 вересня повідомлялося, що Сенцова етапували з іркутського СІЗО до Челябінська, причини поки невідомі.

Як відомо, раніше у Верховній Раді повідомляли, про намір ухвалити законопроект про статус політв'язнів, які постраждали від дій Росії. Зокрема, законопроект передбачає надання політв'язням правової і фінансової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: