Політв'язнів в РФ набагато більше 70 - «Крим SOS»

Читать на русском
Українських бранців, яких незаконно утримують у російських в'язницях, набагато більше, ніж 70.

Українських бранців, яких незаконно утримують у російських в'язницях, набагато більше, ніж 70.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила координатор громадської організації «Крим SOS» Таміла Ташева під час акції на Майдані Незалежності на підтримку Олега Сенцова, повідомляє «5 канал».

Хто з українських політв'язнів голодує на знак протестуЧетверо українців, незаконно утримуваних у Росії, зараз продовжують голодування. Раніше тиждень голодував Олександр Кольченко.

«Ці 70 осіб, про яких говорив Олег Сенцов, коли починав своє голодування. Ці 70 осіб, про яких в основному говорять громадські активісти, - це лише верхівка айсберга. Їх дійсно набагато більше. Наприклад, є мінімум 16 осіб, які вважаються зниклими, яких викрали. І ми не знаємо, де вони знаходяться, можливо, вони мертві, не дай Бог. А можливо вони знаходяться в місцях позбавлення волі на території РФ», - сказала Ташева.

Раніше повідомлялося, що мати українського режисера Олега Сенцова звернулася до президента Росії Володимира Путіна з проханням помилувати сина.

14 травня режисер почав голодування. Він вимагає звільнити всіх утримуваних Росією українських політв'язнів (близько 70 осіб). Український режисер відмовляється припиняти голодування і писати прохання про помилування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: