Посол пояснив, чому в ПАРЄ уникають тем українських політв'язнів

Читать на русском
Посол додав, що представники РЄ не уникають цих тем повністю, однак знаходять для цього дипломатичні шляхи.

У Парламентській асамблеї Ради Європи уникають тем українських політв'язнів і дотримання прав людини на окупованих Росією територіях Криму і Донбасу через небажання дратувати РФ.

Чим небезпечний демарш РФ на сесії ПА ОБСЄ?Російська делегація в Парламентській асамблеї (ПА) ОБСЄ залишила залу засідань. Аргументація – грубе порушення регламенту при голосуванні. Чим небезпечний такий демарш РФ, пояснили експерти.

Так вважає представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба. Таку думку український посол висловив в ефірі Радіо НВ, передає «Слово і Діло».

«Я вважаю, що небажання дратувати Росію і небажання створювати їм додаткові проблеми змушує представників Ради Європи, яка повинна бути на передовій захисту прав людини і ініціативно підтримувати ці питання, уникати цієї проблематики», - зазначив Кулеба.

Посол додав, що представники РЄ не уникають цих тем повністю, однак знаходять для цього дипломатичні шляхи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Парламентська асамблея Ради Європи підтримала проект резолюції щодо українських політв'язнів, котрі утримуються в Росії і на території окупованого Криму. У документі наголошується, що РФ повинна забезпечити дотримання прав українських в'язнів до моменту їхнього звільнення.

Раніше нардеп Ірина Геращенко заявила, що Росія не реагує на пропозиції щодо обміну заручниками.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: