Справа Балуха: кримчанина до суду не доправили

Читать на русском
Суд Криму не скасував попереднє рішення, яким українському політв’язню Володимиру Балуху відмовили в умовно-достроковому звільненні.

Так званий «Верховний Суд» Криму не скасував попереднє рішення, яким українському політв’язню Володимиру Балуху відмовили в умовно-достроковому звільненні.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Кримська солідарність» у Facebook.

Худий і страшний: мати Балуха розповіла про його станМати українського політв'язня Володимира Балуха побувала на побаченні із сином в ізоляторі тимчасового утримання в окупованому Криму.

У понеділок підконтрольний Кремлю суд розглядав апеляцію адвоката Ольги Дінзе. Захисниця Балуха просила скасувати постанову, якою було припинене провадження про умовно-дострокове звільнення активіста. Самого кримчанина до суду не доправили, він брав участь відеозв'язком.

Однак пізніше, як повідомляють активісти, він перебив прокурора, назвав засідання фарсом і відмовився брати в ньому участь. Суддя відключив відеозв'язок. У підсумку «суд» не задовольнив вимогу захисту й залишив попереднє рішення без змін.

Нагадаємо, 13 липня в окупованому Росією Сімферополі «суд» припинив провадження про умовно-дострокове звільнення Балуха.

У січні 2018 року його засудили до 3 років і 5 місяців. Офіційно – за зберігання боєприпасів, неофіційно – за те, що активіст відмовився прибрати прапор України з подвір’я власного будинку.

Хто з українських політв'язнів голодує на знак протестуЧетверо українців, незаконно утримуваних у Росії, зараз продовжують голодування. Раніше тиждень голодував Олександр Кольченко.

5 липня підконтрольний Росії «суд» Криму визнав Балуха винним у нібито побитті начальника ізолятору тимчасового тримання та засудив його до 5 років позбавлення волі та штрафу 10 тисяч рублів. Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ, тобто більший тюремний термін поглинув менший.

19 березня Балух оголосив безстрокове голодування. Пізніше він вирішив перейти на сухе голодування. Мати політв'язня заявила, що не проситиме президента РФ Володимира Путіна помилувати сина.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: