У МЗС підрахували, скільки днів голодують Балух та Сенцов

Читать на русском
177 днів голодує Володимир Балух, 121 – Олег Сенцов. Скільки ще чекати, поки Росія визнає свої помилки?

Міністерство закордонних справ України закликає світ посили тиск на Росію для звільнення українських політв’язнів, які вдалися до голодування й ризикують життям.

Відповідну заяву речниця МЗС Мар'яна Беца оприлюднила в Twitter, пише «Слово і Діло».

Хто з українських політв'язнів голодує на знак протестуЧетверо українців, незаконно утримуваних у Росії, зараз продовжують голодування. Раніше тиждень голодував Олександр Кольченко.

«177 днів голодує Володимир Балух, 121 – Олег Сенцов. Закликаємо партнерів посилити тиск на РФ задля їх звільнення», – заявила вона.

Як відомо, Росія утримує десятки українців за ґратами й не реагує ані на голодування, ані на заклики української влади чи світової громадськості звільнити їх.

Про Сенцова відомо, що йому важко вставати, крутиться голова й німіють кінцівки. Він написав заповіт.

Також відомо, що Володимир Балух, який незаконно утримується у в'язниці окупованого Криму, змушений приймати знеболювальні препарати через сильний біль.

Як писало «Слово і Діло», досі не вирішена доля більшості політв’язнів. На сьогодні 64 громадянина України вважаються політичними в'язнями. 36 із них є кримськими татарами.

Частина політв’язнів уже засуджені на тривалі терміни, тому що звинувачення висувалися за досить суворими статтями: «Підготовка теракту», «Участь в організації, що визнана терористичною», «Незаконне виготовлення вибухових речовин», «Замах на вбивство правоохоронця». Інші ще чекають на вирок у слідчих ізоляторах Криму або РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: