Матері Сенцова відмовили в помилуванні сина

Читать на русском

Матері Олега Сенцова знову відмовили в помилуванні сина. В Комісії з питань помилування Ямало-Ненецького автономного округу РФ написали відписку.

Матері українського політв'язня Олега Сенцова знову відмовили в помилуванні сина.

Як пише «Слово і Діло», таку відповідь від Комісії з питань помилування Ямало-Ненецького автономного округу РФ опублікував у Facebook адвокат Сенцова Дмитро Дінзе.

100 днів голодування Олега Сенцова. Як протистояти Путіну?Ув'язнений у Росії на 20 років український кінорежисер Олег Сенцов голодує вже 100 днів, вимагаючи звільнити всіх утримуваних Москвою українських політв'язнів.

У Комісії пояснили, що не можуть взяти до розгляду клопотання Людмили Сенцової, оскільки його подав не сам засуджений.

«Таким чином, засудженому Сенцову О. Г. необхідно самому подати клопотання про помилування на ім'я президента РФ через адміністрацію (колонії – ред.)», – йдеться в документі.

Там же зазначено, що Олег Сенцов проінформований про клопотання, які надходять щодо нього, та необхідність подання прохання (для його розгляду) самим українцем.

Як відомо, в Раді напередодні запропонували висунути Сенцова на отримання Нобелівської премії миру.

Нагадаємо, засуджений у РФ до 20 років позбавлення волі за нібито підготовку терактів у анексованому Криму український режисер Олег Сенцов голодує понад сто днів. Його головна вимога до влади Росії – звільнити 64 українських політв'язнів, яких тримають у російських в'язницях.

Раніше двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що український політв'язень, який голодує більш ніж 100 днів у російській колонії, не вірить у те, що воля близька.

Як повідомлялося, Путін відмовив архієпископу Клименту в помилуванні Сенцова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: