Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Сергій Шахов

Читать на русском
Нардеп Шахов виконав 18 відсотків своїх обіцянок. До кінця каденції йому належить виконати 12 запевнень, у тому числі подати проект закону про запровадження податку на розкіш та проголосувати за зняття депутатської недоторканності.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Сергій Шахов (депутатська група «Воля народу»).

Сергій Шахов отримав депутатський мандат 6 вересня 2016 року й за цей час дав 17 обіцянок, з яких 3 виконав, а 2 – провалив. До кінця каденції йому потрібно здійснити ще 12 запевнень. На сьогодні нардеп втілив 18% своїх обіцянок.

Сергій ШаховНародний депутат України

Не виконав Шахов запевнення, що голосуватиме за зняття депутатської недоторканності відповідно до подання генпрокурора. «Я особисто голосував і буду голосувати за зняття (недоторканності з нардепів – ред.) й тих чиновників, що залишилися після Януковича», – запевнив депутат на одному з телеканалів. Але коли 11 липня 2017 року Верховна Рада розглядала подання на зняття недоторканності з 5 депутатів, Сергій Шахов підтримав два – на Розенблата та Полякова. За інші подання разом з усією групою «Воля народу» депутат не голосував.

В разі обрання до парламенту Шахов обіцяв, що вступить лише в депутатської групи або фракції «Наш край». Однак 7 лютого 2017 року спікер Ради Андрій Парубій на засіданні парламенту повідомив про входження нардепа Шахова до складу депутатської групи «Воля народу».

Як і обіцяв, Шахов не голосував за продаж землі. «Потрібно брати німецьку форму обслуговування землі: не латифундисти, які мають по 200-300 тисяч гектарів, а фермери, які мають по 100 гектарів максимум. Села потрібно відновлювати. Я не буду голосувати сьогодні за продаж землі, за банк землі, який сьогодні обговорюється перед черговим траншем МВФ», – обіцяв нардеп і в грудні 2017 року не підтримав законопроект про продовження на рік мораторію на продаж сільськогосподарських земель.

Також Шахов впорався з обіцянками голосувати за законопроект про Антикорупційний суд і підтримати законопроект про реінтеграцію Донбасу. Під час ухвалення ініціативи щодо реінтеграції Донбасу «Воля народу» всім складом голосувала «за».

Однак левову частку своїх намірів нардепу ще належить виконати. Незважаючи на те, що до кінця каденції в нардепа залишився рік, а він виконав лише 18% своїх намірів, Шахов продовжує активно роздавати обіцянки. Тиждень тому нардеп пообіцяв запровадити податок на розкіш.

«Підготую як фахівець із права законопроект про запровадження податку на багатіїв і на розкіш. Ту, якою сьогодні користується не простий пересічний громадянин, а особисто олігархи. Які пограбували й моїх батьків, яких сьогодні вже немає. Повірте мені, якщо Шахов дав слово, то я його дотримаю», – запевнив нардеп в ефірі одного з телеканалів.

Сергій ШаховНародний депутат України
Шахов пообіцяв підготувати законопроект про введення податку на розкіш для багатіївСказано 8 червня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Також нардеп запевнив, що зробить усе можливе, щоб справу з приводу смерті студентки столичного медуніверситету Мукаддас Насірлаевої не закрили, а всі причетні до доведення дівчини до суїциду були покарані.

В активі Шахова обіцянки проголосувати за зняття депутатської недоторканності, забезпечити чорнобильців і самотніх матерів гарантованою матеріальною допомогою, а також законодавчо закріпити оренду за земельні паї на Луганщині на рівні не менш ніж 10%.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Рік до виборів». Читайте, зокрема, як працюють:

Руслан Богдан;

Оксана Білозір;

Олег Березюк;

Олексій Білий;

Олександр Шевченко;

Андрій Білецький;

Юрій Береза;

Сергій Березенко;

Володимир Бандуров;

Юрій Шухевич.

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: