Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Олексій Білий

Читать на русском
Нардеп Олексій Білий виконав лише 4 відсотки своїх обіцянок. Ще 13 передвиборчих запевнень чекають свого часу вже понад три роки.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Олексій Білий (фракція «Опозиційного блоку»).

З 2006 року Олексій Білий був народним депутатом чотирьох скликань. За цей час нардеп дав 32 обіцянки, з яких 3 виконав, а 16 – провалив. Тому він втілив лише 9% своїх запевнень. Під час нинішньої сесії Білий дав 25 запевнень, з яких одне виконав, а 11 – провалив. Зараз його рівень відповідальності становить 4%.

Не виконав нардеп обіцянку надіслати депутатські запити до правоохоронних органів за фактами фальсифікації на місцевих виборах у Святогорську Донецької області в 2015 році. За словами депутата, мер здобув перемогу на виборах неправомірно, вдаючись до політичного тиску, а також безпосередньо перешкоджаючи виборчому процесу. Проте навіть через рік запитів на цю тему Білий не надсилав.

Інші провалені обіцянки належать до передвиборчої програми «Опоблоку». Так, запевнення домагатися збереження позаблокового статусу України залишилося на папері, тому що в грудні 2014 року Верховна Рада 303 голосами ухвалила законопроект щодо відмови України від політики позаблоковості. У документі зазначено, що позаблоковий статус України виявився неефективним для гарантування безпеки держави від зовнішньої агресії та тиску.

Також нардеп провалив обіцянку затвердити Державну програму підтримки національних виробників. Ані Білий, ані його колеги з «Опоблоку» не подали до Ради жодної відповідної законодавчої ініціативи.

Не склалося в нардепа з програмною обіцянкою сприяти процесу децентралізації влади. «Опоблок» у повному складі не підтримав жодного законопроекту, спрямованого на децентралізацію влади.

Єдине запевнення, що виконав Білий, – здійснювати реальні кроки для підвищення енергоефективності держави. Коли Рада голосувала пакет законопроектів у цій сфері, нардеп підтримав цю ініціативу.

У нього залишилося ще 13 обіцянок, які йому потрібно виконати до закінчення депутатського терміну. Причому всі ці запевнення належать до програми «Опоблоку». Понад три роки чекають виборці, коли Білий і його однопартійці хоч щось зроблять для впровадження системи медичного страхування від нещасних випадків.

Нічого не зроблено для того, щоб сприяти розширенню мережі позашкільних навчальних закладів. Нардеп обіцяв, але поки нічого не зробив, щоб домогтися надання матеріальної компенсації сім'ям, члени яких загинули або отримали поранення в зоні АТО. Зовсім не просунувся Білий у тому, щоб сприяти в роззброєнні всіх незаконних воєнізованих формувань.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Рік до виборів». Читайте, зокрема, як працюють:

Олександр Шевченко;

Андрій Білецький;

Юрій Береза;

Сергій Березенко;

Володимир Бандуров;

Юрій Шухевич;

Ігор Шурма;

Тарас Батенко;

Павло Балога;

Андрій Шинькович.

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: