Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Валерій Бабенко

Читать на русском
Нардеп Бабенко дав загалом 13 обіцянок, і всі вони записані в програмі Народного фронту. За три з половиною роки нардеп особисто від себе жодного разу нікому нічого не пообіцяв.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Валерій Бабенко (фракція «Народного фронту»).

З моменту складання присяги народного депутата 27 листопада 2014 року Валерій Бабенко дав 13 обіцянок. Причому абсолютно всі вони передвиборчі й записані в програмі «Народного Фронту». Але на відміну від інших політиків, Бабенко примудрився за весь час своєї каденції нікому нічого не пообіцяти особисто від себе. Можливо, тому в нього поки що немає жодного проваленого запевнення? Як би там не було, Бабенко встиг виконати 8 обіцянок, а ще 5 йому потрібно втілити в життя протягом року. Зараз рівень відповідальності нардепа досить високий і становить 62%.

Оскільки всі обіцянки Бабенка програмні, то багато з них ідуть цілими блоками. Щодо воїнів АТО нардеп виконав три запевнення.

«Держава візьме на себе відповідальність як за надання необхідного медичного обслуговування, протезування своїм героям, так і за забезпечення житлом, надання соціальних гарантій родинам тих, хто загинув у боях за Україну», – написано в передвиборчій програмі НФ.

Що стосується забезпечення житлом, то в бюджеті-2016 планувалося 300 мільйонів гривень для поліпшення житлових умов сім'ям загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в АТО, а також для інвалідів I-II груп із числа таких військовослужбовців. «Народний фронт» усім складом підтримав цей проект закону. Також Бабенко голосував за законопроекти, якими надається державна допомога в придбанні житла сім'ям загиблих під час проведення АТО або компенсація за оренду житла для чинних військовослужбовців.

Так само, як і підтримав нардеп більшість законодавчих ініціатив щодо посилення соціального захисту тих, хто захищає Батьківщину, та три законопроекти щодо надання медобслуговування й санаторного лікування бійців та ветеранів АТО.

Ще два виконаних запевнення на рахунку Бабенка – ухвалення нової Військової доктрини, в якій Росія буде визначена державою-агресором, а також оновлення Стратегії національної безпеки України завдяки представнику НФ Олександру Турчинову, під керівництвом якого й розроблялася нова Військова доктрина.

За рік до закінчення каденції Бабенку потрібно виконати або провалити ще п'ять обіцянок. Жодних зрушень за три з половиною роки не відбулося в тому, щоб реалізувати дві обіцянки: сприяти реформуванню армії та інших структур сектору безпеки і оборони України, а також домогтися залучення міжнародних організацій і донорів до відновлення й розвитку територій держави, які постраждали від агресії.

Ще одна програмна обіцянка НФ пов'язана зі скандальним проектом «Стіна» на кордоні з Росією. Бабенко запевнив, що сприятиме в будівництві та облаштуванні державного кордону. За інформацією прес-секретаря Державної прикордонної служби України Олега Слободяна, на реалізацію проекту «Стіна» або «Європейський вал» передбачалося до 2018 року виділити близько 4 мільярдів гривень (початкові підрахунки показали, що буде потрібно близько 1 мільярда гривень).

Однак у 2015 році із запланованого 1 мільярда гривень отримані лише 400 мільйонів, у 2016 році – 200 мільйонів. У Бюджеті на 2017 рік на «Стіну» також передбачені лише 200 мільйонів. Через істотне недофінансування реалізація проекту затримується.

Підтримав «Народний фронт» і бюджет-2017, в якому були закладені 200 мільйонів гривень на продовження будівництва «Стіни». У червні 2017 року лідер фракції «Народного фронту» Максим Бурбак, намагаючись знайти гроші для будівництва інженерних споруд на кордоні з Росією, запропонував прем'єр-міністру Володимиру Гройсману створити робочу групу для розподілу грошей, отриманих від спецконфіскаціі. В результаті парламент ухвалив необхідні зміни до держбюджету, заклавши 500 мільйонів гривень на роботи зі зміцнення державного кордону з РФ. Бабенко також голосував за ці зміни.

У процесі виконання перебуває ще одна обіцянка Бабенка – не допустити скасування або скорочення субсидій за комуналку для малозабезпечених громадян. Валерій Бабенко підтримав усі чотири законопроекти, що стосуються нарахування субсидій, які розглядалися у Верховній Раді починаючи з липня 2015 року.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Рік до виборів».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: