Як мажоритарники Запорізької області піклуються про свої округи

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні депутати, обрані в мажоритарних округах, виконують свої обіцянки. Сьогодні ми вирішили придивитися до нардепів Запорізької області та з'ясувати, що вони вже встигли зробити для своїх округів.

У Запорізькій області 9 депутатів-мажоритарників, і всі вони обіцяли якимось чином поліпшити життя в своїх округах. Найбільше пообіцяв своїм виборцям Володимир Бандуров із Василівки, давши 9 обіцянок, і всі вони поки перебувають у процесі виконання.

Однією з його програмних обіцянок на виборах стало запевнення забезпечити розвиток усіх населених пунктів округу.

Рейтинг відповідальності мажоритарників Запорізької областіАртюшенко, Валентиров, Фролов – найвідповідальніші мажоритарники Запорізької області. В аутсайдерах – Богуслаєв.

«Для Василівського, Оріхівського, Кам'янсько-Дніпровського, Великобілозерського районів і міста Енергодар. Забезпечити розвиток усіх населених пунктів округу шляхом реалізації всіх можливих програм за активної участі жителів цих територій (водопостачання, газифікація, ремонт шкіл, лікарень, доріг)», – записано в передвиборчій програмі Бандурова.

Якщо подивитися, що нардеп зробив для поліпшення водопостачання сіл, то з 2015 року в результаті взаємодії народного депутата та місцевих громад у багатьох селах вдалося вирішити проблему подачі води. У Підгірному на кошти фонду Бандурова було прокладено понад 2500 метрів пластикових труб, що дозволило підвести воду до багатьох дворів. У Грозовому спільно з громадою села встановили нову водонапірну вежу й забезпечили водою 50 сільських будинків.

25 січня 2017 року в звіті про свою діяльність за 2016 рік Бандуров повідомив, що в селі Новоданилівка та місті Кам'янка-Дніпровська була проведена реконструкція водопровідної мережі. У селі Кам'янське збудований водогін у 1-му відділенні, в селі Скельки збудований підводний водопровід. У селі Василівка реконструйований господарсько-питний водопровід на вулиці Береговій.

Також він сприяв проведенню ремонту мережі питного водопостачання в селах Скелі та Відножине Василівського району, на двох вулицях у селі Знам'янка Кам'янсько-Дніпровського району та в Кам'янці-Дніпровській на трьох вулицях та під час капремонту в дитячому садку «Барвінок».

У 2017 році за сприяння Бандурова на Оріхівський район було виділено 7 мільйонів гривень із держбюджету. Кошти були використані на різні проекти: ремонт водопроводів, шкіл, дитсадків.

Ще одна програмна обіцянка Бандурова стосувалася ремонту лікарень в окрузі, й протягом усієї своєї каденції нардеп приділяє особливу увагу цій темі. В 2015 році завдяки ініціативі Володимира Бандурова прифронтова лікарня в Бахмуті отримала сучасний операційний стіл.

У 2016 році нардеп домігся виділення 18 мільйонів гривень із держбюджету на капітальні ремонти та закупівлю обладнання для низки лікарень. У Дніпрорудному відремонтували міську стоматологічну поліклініку, головний корпус міської лікарні, а також провели реконструкцію терапевтичного відділення поліклініки центральної лікарні в селі Велика Білозерка.

У 2017 році були проведені ремонти ще в двох лікарнях. Одна з останніх обіцянок нардепа також стосується райлікарні в Кам'янсько-Дніпровському районі.

«Як народний депутат я зроблю все можливе для збереження районної лікарні та відновлення її фінансування. Я вже провів консультації з районною владою й керівництвом лікарні. Перші кроки для порятунку медичного закладу вже зроблені. Ми проводимо роботу з ліквідації заборгованості лікарні за енергоносії та відновлення постачань пелет для котельні медичного закладу», – запевнив Бандуров.

Що депутати-мажоритарники Житомирської області зробили для розвитку освітиНардепи обіцяли відстоювати маленькі сільські школи в своїх округах й зобов'язати держслужбовців, щоб їхні діти здобували освіту в Україні.

Мажоритарник Сергій Валентиров із Токмака дав 8 обіцянок, що стосуються розвитку округу. Одне зі своїх запевнень нардеп не довів до кінця – обіцяв у 2016 році завершити реконструкцію Новоуспенівської школи Веселівського району. Нардеп допоміг завершити роботи з утеплення школи, в якій будівельники не закінчили укоси на вікнах. Директор школи Тетяна Трішечкіна повідомила «Слову і Ділу», що для повного завершення ремонту в школі не вистачило 17 тисяч гривень. Варто зазначити, що виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата, однак ми фіксуємо такі заяви політиків для зваженої характеристики їхньої поведінки в публічному просторі.

При цьому Валентиров зміг забезпечити всі школи свого округу сучасними комп'ютерами. Він домігся того, щоб із держбюджету були виділені 5 мільйонів гривень, які пішли на закупівлю комп'ютерів для 119 шкіл округу.

Також Валентиров допоміг відновити роботу інкубатора для новонароджених у Михайлівській районній лікарні Запорізької області. За його сприяння для інкубатора закупили датчики кисню.

Нардеп Артюшенко із Запоріжжя (Дніпровський район) виконав усі три обіцянки, що стосуються його округу. Він домігся проведення ремонту доріг у своєму районі. «Щодо проблем незадовільного стану внутрішньоквартальних доріг, то будемо дивитися, щоб їх ремонт проходив уже цього року», – пообіцяв нардеп і за його участі міськрада виділила кошти на ремонт доріг для Заводського (7,2 млн грн) та Дніпровського районів (6,6 млн грн) міста.

Також Артюшенко, як і обіцяв, вибив кошти з держбюджету на завершення реконструкції будівлі філармонії імені М. Глінки, яка розташована в його виборчому окрузі.

Нардеп Петро Сабашук із Запоріжжя (Комунарський район) так і не звів будинок у мікрорайоні «Південний», в якому обіцяв виділити близько 500 квартир для учасників АТО, молоді, ветеранів війни та чорнобильців. За його словами, будівництво мало завершитися до кінця 2017 року. Однак будинок не здали в зазначені терміни. До того ж, як повідомили «Слову і Ділу» в Запорізькій міськраді, рішення про надання житла учасникам бойових дій, ветеранам війни, які перебувають на квартирному обліку, не ухвалювалося.

Детальніше – на інфографіці.

Рейтинг відповідальності мажоритарників Запорізької області можна дізнатися тут.

Що обіцяли змінити в законодавстві мажоритарники Кіровоградщини – на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: