Макрон знову заявив про можливе відправлення французьких військ в Україну

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не можна виключати варіанту відправлення французьких військ в Україну, але Париж «не наступатиме і не перехоплюватиме ініціативу у війні з росією».

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалам TF1 і France 2.

В інтерв’ю телеканалу TF1 на запитання щодо можливого введення французьких військ в Україну Макрон відповів, що наразі такий сценарій не виключений.

«Ми не впевнені, що це зробимо. Зараз ми не перебуваємо в такій ситуації, але ми не виключаємо цього варіанту на даний момент», – заявив він.

Пояснюючи порушення ідеї про введення військ в Україну, французький президент наголосив, що в нинішніх умовах необхідно не допустити перемоги росії у війні, яка «йде на європейській землі».

«Останнім часом ми живемо в умовах, коли неможливе – настає. Між Страсбургом і Львовом 1500 км, ви розумієте? Усього 1500. Війна вже тут, це зовсім поруч», – заявив Макрон.

Також президент Франції підкреслив, що в Україні триває «екзистенціальна війна для усієї Європи».

«Ми встановили занадто багато обмежень, якщо можна так сказати, в нашій лексиці. Ми не йдемо на ескалацію. Ми не перебуваємо у стані війни з росією», – зазначив він.

Разом з тим він додав, що якщо не спинити путіна – війна не зупиниться в Україні, «тож потрібно бути готовими».

Крім того, Макрон підкреслив, що від перемоги України залежить багато чого, «адже за іншого сценарію життя французів і всієї Європи кардинально зміниться».

«Якби росія перемогла, життя французів стало б іншим. У нас більше не буде безпеки в Європі. Авторитет Європи був би зведений до нуля. Кремлівський режим – наш противник. Тому ми готові відповісти на можливу ескалацію з боку росії», – наголосив президент Франції.

Нагадаємо, після конференції з підтримки України, що відбулася в Парижі 26 лютого, Макрон заявив, що західні союзники України створять коаліцію з надання ЗСУ далекобійної зброї, а в майбутньому не можна відкидати і відправлення в Україну західних військових.

Після цього Макрон заявив, що його слова про війська НАТО в Україні були «зваженими та продуманими». Разом з тим він уточнив, що влада Франції в найближчому майбутньому не має наміру відправляти свої війська в Україну.

Також на зустрічі з парламентськими партіями 7 березня французький лідер заявив, що відправлення військ в Україну можливе у разі можливого прориву росіян на Київ чи Одесу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО