Північна Корея випробувала підводну ядерну зброю

Північна Корея провела випробування підводної системи ядерної зброї на знак протесту проти спільних військових навчань Південної Кореї, США та Японії.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що випробування провів Інститут систем підводних озброєнь при Академії національної оборони КНДР. Вони пройшли у акваторії Японського моря.

Протестовані підводні ударні безпілотники здатні нести ядерну зброю. Вони мають назву Haeil-5-23, що означає «цунамі». Наразі ця система перебуває на стадії розробки.

Вперше нова безпілотна система КНДР була випробувана в березні 2023 року. Державні ЗМІ заявили, що вона «мала на меті здійснювати таємні атаки у ворожих водах і знищувати ударні групи ВМС і основні операційні порти шляхом створення великої радіоактивної хвилі через підводний вибух».

Зазначимо, військово-морські сили Південної Кореї, США та Японії проводили свої регулярні триденні навчання у рамках зусиль щодо покращення відповіді на нові ядерні та ракетні загрози Пхеньяна. У четвер, 18 січня, ядерні посли трьох союзників зібралися в Сеулі, також засудивши торгівлю зброєю Пхеньяна з рф та дедалі більш ворожу риторику.

Проте на думку Пхеньяна, «агресивні маневри за участю бойових кораблів Південної Кореї, США та Японії дестабілізують ситуацію в регіоні».

«Саме тому Північна Корея ухвалила рішення навіяти ворогам страх», – сказано у заяві Міноборони КНДР.

Нагадаємо, нещодавно лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що потрібно внести зміни до конституції, щоб визначити Південну Корею як «ворожу країну №1».

Крім того, він заявив про намір прискорити підготовку до війни, щоб «протистояти конфронтаційним крокам з боку США».

Раніше повідомлялося, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин проінспектував виробництво ядерних матеріалів збройового типу та закликав наростити темпи для збільшення ядерного арсеналу країни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО