США, Південна Корея та Японія тісніше взаємодіятимуть на тлі загрози з КНДР

Читать на русском
США, Японія і Південна Корея домовилися про посилення координації на тлі загрози з боку Північної Кореї.
Фото: Yonhap

Сполучені Штати, Південна Корея та Японія запустили нові тристоронні ініціативи для протидії загрозам, які надходять з Північної Кореї.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що 9 грудня радники з національної безпеки трьох країн зустрілися в Сеулі після того, як Пхеньян попередив, що розгорне більше супутників-шпигунів.

Було домовлено зміцнити співпрацю проти ядерної та ракетної загрози КНДР, а також поглибити співпрацю щодо ланцюгів постачання, захисту технологій та інших питань економічної безпеки.

«Ми запустили нові тристоронні ініціативи для протидії загрозам з боку КНДР – від кіберзлочинності та відмивання грошей у криптовалюті. Також це стосується безрозсудних космічних випробувань та випробувань балістичних ракет», – заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

Його південнокорейський колега Чо Тхе Йонг додав, що співпраця передбачає в тому числі обмін в реальному часі даними попередження про ракетні пуски Північної Кореї та проведення тристоронніх військових навчань.

Своєю чергою генеральний секретар Секретаріату національної безпеки Японії Такео Акіба зазначив, що «незаконна кібердіяльність КНДР стала останнім викликом». Він сказав, що для Пхеньяна це «джерело коштів», які витрачаються на розробку ядерних ракет.

Радники також обмінялися думками з питань України та Близького Сходу. Вони обговорили зростання військової співпраці між рф і Північною Кореєю – всі троє впевнені, що КНДР постачає росії зброю для війни проти України.

Нагадаємо, Північна Корея заявила про намір незабаром запустити більше шпигунських супутників, назвавши розвиток космічної програми частиною свого права на самооборону.

Крім того, у Міноборони країни заявили, що втручання у роботу своїх супутників розглядатиметься як оголошення війни.

Як повідомлялося, Північна Корея заявила про успішний запуск балістичної ракети із супутником-шпигуном на борту. Кім Чен Ин особисто спостерігав за цим запуском.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: