Кім Чен Ин наказав армії та промисловості прискорити підготовку до війни – Reuters

Читать на русском
Лідер Північної Кореї наказав своїм військовим, виробникам боєприпасів та ядерної зброї прискорити підготовку до війни, щоб протистояти конфронтаційним крокам США.
Getty Images

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин наказав своїм збройним силам, військовій промисловості та сектору ядерної зброї прискорити підготовку до війни, щоб протистояти «безпрецедентним конфронтаційним крокам» з боку США.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на державні ЗМІ країни.

Ракетні пуски КНДР: як режим Кім Чен Ина нарощує кількість випробуваньЗа останні роки режим Кім Чен Ина значно наростив кількість ракетних випробувань. Докладніше – на інфографіці.

На засіданні правлячої партії країни Кім заявив, що КНДР розширюватиме стратегічну співпрацю з «антиімперіалістичними незалежними країнами».

«Він (Кім) поставив бойові завдання перед Народною армією, військовою промисловістю, ядерною зброєю та цивільною обороною для подальшого прискорення підготовки до війни», – повідомило місцеве агентство ЦТАК.

Крім того, на засіданні північнокорейський диктатор виклав економічні цілі на новий рік, назвавши його вирішальним роком для виконання п'ятирічного плану розвитку країни, а також закликав «стабілізувати сільськогосподарське виробництво на високому рівні».

Нагадаємо, раніше у Північній Кореї заявили про постійну загрозу знищення від США.

У вересні в КНДР схвалили поправку до конституції країни, яка передбачає закріплення політики щодо нарощування ядерних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: