«Щоб вороги замучилися від страху»: Північна Корея оголосила про випробування твердопаливної МБР

Читать на русском
Північна Корея провела випробування нової твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети.

Північна Корея заявила, що провела випробування нової твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети Hwasong-18. Кім Чен Ин особисто спостерігав за запуском.

Про це повідомляє Центральне телеграфне агентство Кореї.

В арсеналі яких країн є балістичні ракетиВ арсеналі яких країн є балістичні ракети та якої дальності – на інфографіці. Міжконтинентальні балістичні ракети є у арсеналі семи країн.

У заяві йдеться, що випробування не мали жодного негативного впливу на безпеку інших країн. Перша ступінь ракети впав у море в провінції в провінції Хамген-Намдо, друга – у морі в провінції Хамген-Пукто.

Система озброєння міжконтинентальної балістичної ракети нового типу буде оснащувати стратегічні ядерні збройні сили КНДР.

Кім Чен Ин після випробувань заявив, що його країна й надалі робитиме так, щоб «вороги, які своєю агресивною політикою загострюють обстановку на Корейському півострові і перешкоджають мирному життю, зазнали більш явної кризи безпеки». Він пообіцяв, що КНДР і далі вживатиме заходів, «щоб вороги замучилися від крайньої тривоги та страху, зіткнулися з непереборною загрозою і розкаялися у своєму помилковому виборі і зазнали відчаю».

Твердопаливні ракети, пише ВВС, можуть запускатися швидше, ніж рідкопаливні, що ускладнює їхнє перехоплення. Але аналітики кажуть, що вони мають недоліки.

Це перший випадок, коли КНДР випробувала твердопаливну міжконтинентальну балістичну ракети після багатьох років випробувань ракет малої дальності.

Нагадаємо, у вересні минулого року Північна Корея затвердила нову ядерну доктрину. Закон оголошує КНДР ядерною державою та закріплює право завдавати попереджувальних ядерних ударів для свого захисту.

Більше про доктрини ядерних країн – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: