Кім Чен Ин отримав супутникові знімки військових баз США у Південній Кореї – Reuters

Читать на русском
Кім Чен Ин особисто переглядав супутникові знімки, де видно військові об'єкти у Сеулі та інших містах Південної Кореї.
Фото: uainfo.org

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин отримав знімки американських військових баз, які зафіксував запущений з Пхеньяна новий розвідувальний супутник.

Про це повідомляє Reuters.

Ракетні пуски КНДР: як режим Кім Чен Ина нарощує кількість випробуваньЗа останні роки режим Кім Чен Ина значно наростив кількість ракетних випробувань. Докладніше – на інфографіці.

Зазначається, що Кім Чен Ин особисто переглядав знімки під час відвідування в п'ятницю центру управління Національного управління аерокосмічних технологій (NATA) у Пхеньяні.

На знімках видно військові об'єкти у Сеулі, Мокпхо, Кунсані, Пхентхеку та Осані. Деякі кадри були зафіксовані 24 листопада, в момент прольоту супутника над півостровом, з позначенням точних локацій.

У суботу Кім знову відвідав центр управління, щоб вивчити зроблені вранці додаткові фотографії різних районів Південної Кореї: Чінхе, Пусан, Ульсан, Пхохан, Тегу і Каннин.

Reuters пише, що на одному з таких знімків було зображено американський авіаносець «Carl Vinson», який прибув до Пусану 21 листопада.

Вищі дипломати Японії, Південної Кореї та США виступили в п'ятницю та рішуче засудили запуск супутника за його дестабілізуючий вплив на регіон.

У США вважають, що це є порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН. Водночас у Reuters з посиланням на аналітиків констатують, що можливості супутника-шпигуна не перевірили належним чином.

Нагадаємо, 21 листопада Північна Корея запустила до космосу військовий супутник-шпигун, США назвали це порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН.

Нагадаємо, на початку листопада стало відомо, що Північна Корея готує до чергового запуску супутника-шпигуна після кількох невдалих спроб.

20 листопада повідомлялося, що КНДР готується до запуску супутника найближчим часом.

24 листопада Японія зафіксувала на орбіті шпигунський супутник КНДР.

У той же час, Південна Корея призупинила військову угоду з КНДР через порушення, пов'язані з запуском шпигунського супутника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: