Ядерний удар Північної Кореї по США покладе край режиму Кім Чен Ина – Білий дім

Читать на русском
Будь-яка ядерна атака з боку Північної Кореї проти США або їх союзників покладе край режиму Кім Чен Ина.
Фото: Юрій Смітюк / ТАСС

Кім Чен Ин втратить владу, якщо КНДР застосує ядерну зброю проти США або їх союзників.

Про це йдеться у заяві Білого дому за підсумками другого засідання спільної ядерної консультативної групи США та Південної Кореї.

Як змінювалися розміри ядерних арсеналів США, росії та інших країн «клубу»Скільки ядерних боєголовок налічується у світі та як змінювалися розміри арсеналів дев'яти ядерних держав – на інфографіках.

«Будь-яка ядерна атака Північної Кореї проти США або їхніх союзників є неприйнятною і призведе до кінця режиму Кіма, а американська сторона підтвердила, що будь-яка ядерна атака КНДР проти Республіки Корея отримає швидку, нищівну і рішучу відповідь», – говориться у тексті.

Загалом у документі міститься різке попередження режиму Кім Чен Ина проти використання зростаючого атомного арсеналу Північної Кореї.

Також зазначається, що під час зустрічі з колегами із Сеула США «підтвердили свою непохитну відданість надавати Південній Кореї розширене стримування, підкріплене повним спектром американських сил і засобів, зокрема й ядерних».

Крім того, повідомляється, що Сеул і Вашингтон розробляють спільні керівні принципи ядерної стратегії для стримування ядерної загрози з боку КНДР.

Нагадаємо, Кім Чен Ин отримав супутникові знімки військових баз США в Південній Кореї, запустивши в космос шпигунський супутник.

Також Північна Корея закріпила у конституції політику щодо нарощування ядерних сил.

Як відомо, Північна Корея час від часу проводить імітацію ядерних атак.

Північна Корея, незважаючи на санкції та засудження міжнародної спільноти, продовжує проводити ракетні випробування. Як режим Кім Чен Ина нарощує кількість випробувань – в інфорграфіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: