Напад на Ізраїль сприятиме агресії рф проти України – Дуда

Напад терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль сприятиме російській агресії проти України через те, що відверне від неї увагу світу.

Про це повідомляє видання РАР, з посиланням на президента Польщі Анджея Дуду в ефірі Polsat News.

Він зазначив, що ситуація на Близькому Сході, пов'язана з атаками ХАМАС на Ізраїль, матиме ефект «відвернення очей від України».

«Це, безумовно, сприяє росії та російській агресії проти України, це відволікає увагу світу», - сказав президент Польщі.

Водночас Дуда зауважив, що Польща повинна дивитись на події в Ізраїлі з погляду власних інтересів та безпеки.

Також польський лідер побоюється, що Євросоюз може зазнати чергової хвилі міграції з Близького Сходу.

«Теми, які ми обговорювали останнім часом - прем'єр-міністр Матеуш Моравецький у Гренаді і я на зустрічі в Порту - стають ще більш актуальними. Питання нашої безпеки, захисту кордонів Польщі, кордонів ЄС і Шенгенської зони стає все більш важливим», - додав він.

Нагадаємо, увечері 7 жовтня армія оборони Ізраїлю зайшла до всіх своїх міст на кордоні з Сектором Газа, які раніше захоплювали бойовики ХАМАС. Згодом повідомили, що армія оборони країни відновила контроль над більшістю південних населених пунктів, а також створила закриту зону у районі Сектора Газа.

При цьому прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що країна вступає в «довгу і важку війну», нав’язану атакою ХАМАС.

Також 8 жовтня стало відомо, що в Ізраїлі загинули щонайменше двоє громадян України. Дипломати вживають заходів для повернення тіл загиблих додому.

Згодом військово-політичний кабінет Ізраїлю підтримав введення пункту 40 Алеф, що означає офіційне оголошення війни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО