У Білому домі пообіцяли відповідь США на російські псевдореферендуми

Сполучені Штати ніколи не визнають результатів фейкових референдумів на окупованих територіях України. Вже цього тижня США планують оголосити про заходи, які буде вжито проти росії у відповідь на проведення псевдореферендумів.

Про це на брифінгу у вівторок заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

«Що стосується псевдореферендумів, свідками яких ми є, то ми ніколи не визнаємо ці території чимось іншим, окрім як частиною України. Ми будемо й далі працювати з нашими союзниками й партнерами, щоб притягти росію до відповідальності й підтримувати Україну стільки, скільки потрібно», – наголосила офіційна представниця адміністрації Байдена.

Жан-П’єр нагадала, що США готові змусити росію «платити додаткову швидку й тяжку економічну ціну» у відповідь на «референдуми».

Вона підкреслила, що Сполучені Штати ніколи не визнають окуповані росією регіони, де проходять псевдореферендуми, нічим іншим, аніж суверенною територією України.

«Ми продовжимо працювати з нашими союзниками й партнерами, аби притягти росію до відповідальності та підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», - вказала Жан-П’єр.

Зазначимо, що на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей 23 вересня розпочалися псевдореферендуми щодо приєднання до рф. Вони триватимуть до 27 вересня.

Нагадаємо, Євросоюз не визнаватиме результатів російських «референдумів» на окупованих територіях України.

Напередодні стало відомо, що Казахстан також не визнаватиме результатів псевдореферендумів на окупованому Донбасі, а також на захоплених росією територіях Запорізької та Херсонської областей.

Також нагадаємо, що росіяни змушують українських військовополонених голосувати на псевдореферендумі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО