Псевдореферендуми на тимчасово захоплених територіях нелегальні – ОБСЄ

Читать на русском
Псевдореферендуми, які проводить росія на тимчасово захоплених територіях України, є нелегальними, оскільки вони суперечать міжнародним стандартам.

Псевдореферендуми, які проводить росія на тимчасово захоплених територіях України, є нелегальними, оскільки вони суперечать міжнародним стандартам.

Про це заявив директор БДІПЛ Маттео Мекаччі під час відкриття у Варшаві двотижневої конференції ОБСЄ з реалізації заходів щодо дотримання прав людини, що організується Бюро демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ), пише Укрінформ.

Гайдай розповів, яку явку намалювали росіяни на «референдумі» у розбитих в щент містах ЛуганщиниЯкщо у перший день так званого референдуму озброєні військові робили лише поквартирний обхід та примушували голосувати у дворах, то вихідними люди з автоматами оглядають місця масового скупчення людей.

«БДІПЛ не спостерігає за цими «референдумами». Я чітко заявляю, що рішення щодо їхнє проведення суперечать міжнародним стандартам та принципам міжнародного гуманітарного права. Відтак вони нелегальні», - заявив Мекаччі.

Нагадаємо, Казахстан не визнає псевдореферендуми на окупованих територіях України.

Також зазначимо, що росіяни змушують українських військовополонених голосувати на псевдореферендумі.

Зазначимо, на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей 23 вересня розпочалися псевдореферендуми щодо приєднання до росії. Вони продовжаться до 27 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: