Росіяни змушують українських військовополонених голосувати на псевдореферендумі

Читать на русском
На Донбасі окупанти намагаються сформувати з українських військовополонених, які перебувають у Оленівській колонії, «козачий батальйон» імені Богдана Хмельницького».

На Донбасі окупанти намагаються сформувати з українських військовополонених, які перебувають у Оленівській колонії, «козачий батальйон» імені Богдана Хмельницького».

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України у Telegram.

Також у кремлівських медіа з'явилася інформація, що 11 чоловіків та 23 жінки-військовослужбовці Збройних сил України нібито звернулися до бойовиків із проханням отримати паспорти терористичної освіти «ДНР».

Гайдай розповів, яку явку намалювали росіяни на «референдумі» у розбитих в щент містах ЛуганщиниЯкщо у перший день так званого референдуму озброєні військові робили лише поквартирний обхід та примушували голосувати у дворах, то вихідними люди з автоматами оглядають місця масового скупчення людей.

За даними ЦПД, ще 57 українських військовополонених із пропискою на Донеччині змусили проголосувати на псевдореферендумі за приєднання регіону до складу російської федерації.

«Щоб надати провокації хоч якоїсь правдоподібності, у паспортах військовополонених зроблено замітку про прописку у т.зв. днр, що нібито дало їм право брати участь у фейковому референдумі», - зазначали у Центрі.

Наголошується, що подібні кроки з боку загарбників є черговою маніпуляцією, спрямованою на поширення на захоплених територіях кремлівського наративу про нібито велику кількість «прихильників» ідеї приєднання до росії серед полонених українських військових.

Раніше СБУ розповіла, що загарбники знали результати «референдумів» ще на початку вересня.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей 23 вересня розпочалися псевдореферендуми щодо приєднання до рф. Вони триватимуть до 27 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: