У Мелітополі окупанти погрожують депортацією за відмову голосувати на «референдумі»

Читать на русском
Мер додав, що жителі намагаються виїхати з міста у період проведення так званого референдуму, а учасники спротиву борються з організаторами.
Ілюстративне фотоЦензор.нет

Окупанти зі зброєю змушують жителів Мелітополя брати участь у «референдумі», який проводять на окупованій території Запорізької області. Тих, хто відмовився голосувати, погрожують депортувати.

Про це мер Мелітополя Іван Федоров повідомляє в ефірі єдиного телемарафону.

Згідно з його словами, озброєні росіяни та колаборанти відучора ходять по квартирах та змушують голосувати. Проте жителі окупованого міста масово не відчиняють двері.

«Рашисти ходять з автоматчиками і залишають записки. Погрожують тим, хто не відкрив двері. Будуть приходити і вдруге, і втретє, аби все ж таки домогтися голосування. Тим, хто відкрив двері та відмовився підтримувати голосування, погрожують депортацією», - сказав Федоров.

Експерти розповіли, чому росія все ж таки зважилася провести псевдореферендумиПсевдореферендум не є чимось несподіваним і це погана ідея буде дуже довго відгукуватися росії в майбутньому

При цьому, мер додав, що жителі намагаються виїхати з міста у період проведення так званого референдуму, а учасники спротиву борються з організаторами.

«Є й кумедні випадки спротиву. Наприклад, люди солідолом змащують ручки на дверях, щоб ті, хто з комісією приходять, потім не могли відмитись від цього солідолу», - розповів міський голова.

Нагадаємо, що на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей 23 вересня розпочалися псевдореферендуми. Вони продовжаться до 27 вересня.

У Маріуполі людей змушують йти на «референдум» за вступ до росії, погрожуючи їм звільненнями і втратою зарплатні.

На Луганщині російські окупанти змушують місцеве населення голосувати без документів і безпосередньо на місцях проживання.

На Херсонщині мешканців змушують голосувати на псевдореферендумі по кілька разів.

Голова Запорізької ОВА Олександр Старух заявив, що всі спроби окупантів назвати їхні дії на тимчасово окупованих територіях України «референдумом» є нікчемними, а всі результати голосування будуть фейковими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: