У Мелітополі окупанти змусили брати участь у «референдумі» лише 20% мешканців – мер

Читать на русском
В окупованому Мелітополі жителів змушують брати участь у псевдореферендумі під дулами автоматів. Примусово проголосували 20% мешканців.
МелітопольФото – Ріа Мелітополь

У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області залишається менше 60 тисяч мешканців. Російські окупанти змогли змусити лише 20% взяти участь у псевдореферендумі.

Про це розповів мер міста Іван Федоров в ефірі національного телемарафону.

«Менше ніж 60 тисяч зі 150-тисячного населення зараз знаходяться на території тимчасово окупованого Мелітополя і є заручниками росії. Третій день окупанти намагаються зробити цей фарс у вигляді референдуму, нічого їм не вдається. Але це мало на що вплине, бо ми розуміємо, що результати вже намальовані», – зазначив він.

Загарбники знали результати «референдумів» ще на початку вересня – перехоплення СБУСлужба безпеки оприлюднила розмови жителів тимчасово окупованих територій, які мають родичів у керівництві так званих ЛДНР.

Змусити голосувати ці 20% містян вдалося протягом трьох днів. За словами мера, лише 10% проголосували «за» вступ до рф. Однак вони це робити не з власної волі, а під дулами автоматів.

На думку Федорова, «референдум» є частиною інформаційної війни, щоб потім примусово мобілізувати людей в окупації.

Нагадаємо, що на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей 23 вересня розпочалися псевдореферендуми. Вони продовжаться до 27 вересня.

Окупанти зі зброєю змушують жителів Мелітополя брати участь у «референдумі», який проводять на окупованій території Запорізької області. Тих, хто відмовився голосувати, погрожують депортувати.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: