Казахстан не визнає псевдореферендуми на окупованих територіях України

Читать на русском
Казахстан у питанні псевдореферендумів на окупованих територіях України виходить із принципів територіальної цілісності держав, заявили в МЗС.

Казахстан не визнаватиме результатів псевдореферендумів на окупованому Донбасі, а також на захоплених росією територіях Запорізької та Херсонської областей.

Про це заявив офіційний представник МЗС країни Айбек Смадіяров, повідомляє NUR.KZ.

Казахстан готується до можливого військового протистояння з росією – WSJКазахстан чудово засвоїв уроки запеклого опору росіянам, який чинила Україна. Країна вирішила збільшити оборонний бюджет у півтори рази

«Що стосується проведення самопроголошеними державами «ЛНР» та «ДНР», та військовими адміністраціями Запорізької та Херсонської областей «референдумів» про приєднання до росії, то Казахстан виходить із принципів територіальної цілісності держав, їхньої суверенної рівності та мирного співіснування. Наш президент неодноразово, зокрема у своєму нещодавньому виступі з трибуни ООН, чітко заявляв про важливість неухильного дотримання принципу міжнародного права, в основі якого лежить Статут цієї всесвітньої універсальної організації. У Статуті йдеться про відповідальність держав-членів ООН у питанні підтримки миру та дотримання територіальної цілісності держав», – заявив Смадіяров.

Він додав, що Казахстан підтверджує готовність надати посильне сприяння налагодженню політичного діалогу.

Раніше Казахстан відмовився визнавати так звані «Донецьку та Луганську народні республіки».

Нагадаємо, Євросоюз теж не визнаватиме результатів російських «референдумів» на окупованих територіях України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: