Майже оголошення спонсором тероризму: Білий дім обговорює з Конгресом санкції проти рф

Читать на русском
У США наголосили, що в разі оголошення росії спонсором тероризму можуть постраждати партнери Вашингтона, а також буде ускладнене постачання гуманітарної допомоги в Україну.
Укрінформ

Адміністрація президента Байдена веде обговорення з Конгресом США щодо запровадження проти рф нових санкцій та інших обмежень за агресію проти України. При цьому, вони були б аналогічні оголошенню росії країною-спонсором тероризму.

Про це речник Державного департаменту США Нед Прайс повідомив на брифінгу, у середу, 14 вересня.

«Ми робитимемо те, що буде ефективним, аби притягти росію до відповідальності за її брутальне вторгнення в Україну. Ми виконували цю обіцянку вже з перших годин після 24 лютого», - заявив речник зовнішньополітичного відомства США.

Terrorussia: Головне, що треба знати про росію та статус країни-спонсора тероризмуГоловне про те, чому росія - країна-терорист, чому потрібно визнати її спонсором тероризму та як це вплине на становище рф на світовій арені

Прайс нагадав, що Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами запровадили істотні санкції й обмеження проти росії. «І ми надалі робитимемо це», - підкреслив представник Держдепу.

«Є кроки, які ми вже ухвалили, і кроки, які ми можемо вжити й обговорюємо з Конгресом, які б мали наслідки, аналогічні тим, що передбачені законом про держави-спонсори тероризму, без небажаних наслідків», – наголосив Прайс.

Речник зовнішньополітичного відомства США наголосив, що в разі оголошення росії спонсором тероризму можуть постраждати партнери Вашингтона, а також буде ускладнене постачання гуманітарної допомоги в Україну.

«На нашу думку, існують більш спрямовані підходи, які ми могли б ужити для притягнення російської армії та керівництва до відповідальності. Ми вважаємо, що існує більш адресний підхід, який ми можемо застосувати, і який може притягти до відповіді російський уряд, російську економіку», – пояснив представник Держдепу.

Нагадаємо, що дев'ять країн ЄС більше не приймають від росіян документи на туристичні візи.

Напередодні ЄС зняв з Януковича та Пшонки санкції за розтрату держкоштів України.

Також стало відомо, що росія роками підкуповувала політиків та партії по всьому світу, витративши на це мінімум 300 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: