Гайдай розповів, яку явку намалювали росіяни на «референдумі» у розбитих в щент містах Луганщини

Читать на русском
Якщо у перший день так званого референдуму озброєні військові робили лише поквартирний обхід та примушували голосувати у дворах, то вихідними люди з автоматами оглядають місця масового скупчення людей.
armyinform.com.ua

Окупанти вигадали «явку» до 50% на так званому референдумі у розбитих вщент містах Луганщини, таких як Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне. Озброєні росіяни оглядають місця масового скупчення людей, перевіряють документи і спрямовують до так званих «виборчих дільниць» на псевдореферендум.

Про це очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомляє у Телеграмі.

Згідно з його словами, у росіян відсутні списки населення, яке залишилося у захоплених містах, проте вже є «явка» у 45%.

Як зазначає Гайдай, якщо у перший день так званого референдуму озброєні військові робили лише поквартирний обхід та примушували голосувати у дворах, то вихідними люди з автоматами оглядають місця масового скупчення людей. Зокрема, ринки – перевіряють документи і спрямовують до «виборчої дільниці».

Україна запросила терміново скликати Радбез ООН через псевдореферендуми – МЗСУкраїна вимагає скликати термінове засідання Ради безпеки ООН через псевдореферендуми на окупованих територіях, які організувала рф.

«За усім цим на всю Луганщину спостерігають лише п’ять осіб, які отримали акредитацію міжнародних. Зокрема, з Білорусі та Камеруну. Місцеві чи дійсно звідкілясь приїхали – не так важливо, але й вони не здогадуються, скільки населення насправді залишилося в регіоні. Ніде не оголошується кількість тих, хто віддав голос, – лише відсоток. В розбитих майже вщент Лисичанську, Сєвєродонецьку, Рубіжному окупанти заявляють про явку від 41 до 46%, але при цьому не мають списків населення, яке в цих містах залишилося», - зауважив очільник ОВА.

За словами Гайдая, окупанти можуть рахувати 46% від тих 10 тисяч осіб, які залишилися у Сєвєродонецьку. Як порахували в ОВА, тобто 4,5 тисячі від 110 тисяч, які проживали там до війни.

Нагадаємо, що на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей 23 вересня розпочалися псевдореферендуми щодо приєднання до рф. Вони триватимуть до 27 вересня.

Раніше ми повідомляли, що у Луганській області російські загарбники примушують місцеве населення голосувати на псевдореферендумі без документів і безпосередньо у місцях проживання.

Також у Мінреінтеграції розповіли, з який країн «спостерігачі» приїхали на «референдуми».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: