На окупованих територіях почалися псевдореферендуми про приєднання до рф

Читать на русском
На окупованих територіях Донбасу, Запорізької та Херсонської областей розпочалися так звані референдуми щодо приєднання до росії.

На тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей сьогодні, 23 вересня, розпочалися псевдореферендуми щодо приєднання до росії. Вони продовжаться до 27 вересня.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях: що відомо на цей моментЗ точки зору як українського законодавства, так і з точки зору міжнародних правових норм, псевдореферендуми є абсолютно незаконними

Місцеві «виборчі комісії» розпочали роботу о 8-й ранку. Крім того, дільниці для «голосування» відкрилися у росії.

У «ДНР» та «ЛНР» на псевдореферендум винесли питання, чи підтримують місцеві жителі «входження республіки до складу росії на правах суб'єкта рф».

На тимчасово захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей питання звучить так: «Ви за вихід області зі складу України, утворення областю самостійної держави та входження її до складу російської федерації на правах суб'єкта рф?».

Нагадаємо, громадяни, які будуть змушені брати участь у псевдореферендумах, не нестимуть за це юридичної відповідальності.

В Офісі президента заявили, що псевдореферендуми не дадуть росії можливості легалізувати захоплення українських земель.

Євросоюз не визнаватиме результатів російських «референдумів» на окупованих територіях України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: