Чеська ініціатива: стало відомо, скільки боєприпасів отримає Україна у рамках першої партії

Читать на русском
Союзники мають намір вже у червні розпочати постачання боєприпасів для України в рамках чеської ініціативи. Перша партія складатиметься зі 180 тисяч снарядів.
Фото: AFP

Союзники мають намір уже у червні розпочати постачання боєприпасів для України в рамках чеської ініціативи. Перша партія складатиметься зі 180 тисяч снарядів.

Про це повідомив президент Чехії Петр Павел в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

«Я і наш прем'єр-міністр Петр Фіала припускаємо, що перша партія з майже 180 000 одиниць боєприпасів буде доставлена в червні, а наступні контракти будуть укладені на п'яти-шестизначну кількість снарядів», - заявив політик.

Павел також висловив думку, що Захід із самого початку вторгнення поводився надто обережно у питанні надання допомоги Україні.

«Якби ми пропустили цей період роздумів та оцінки ризиків, Україна отримала б цю допомогу на кілька місяців, а можливо навіть років раніше, і ситуація могла б бути іншою. Нам слід винести уроки з минулого і надати допомогу зараз у максимально можливому обсязі і якнайшвидше», – підсумував чеський лідер.

Нагадаємо, нещодавно міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що союзники планують поставити Україні 1,5 млн артилерійських снарядів до кінця року. Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський повідомив, що Захід вже працює над транспортуванням боєприпасів в Україну в рамках чеської ініціативи.

Раніше «Слово і діло» писало, які ще постачання боєприпасів обіцяли Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: