Ісландія приєднається до чеської ініціативи із закупівлі боєприпасів для України

Читать на русском
Влада Ісландії підтримає ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для українських військових – країна виділити на цю програму 2 млн євро.
Фото: twitter.com/katrinjak

Влада Ісландії підтримає ініціативу Чехії із закупівлі боєприпасів для українських військових у третіх країн.

Про це йдеться у заяві ісландського уряду.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

Ісландія має намір виділити на цю програму 2 мільйони євро.

«Дуже важливо, щоб ми продовжували рішуче підтримувати Україну. Ми вносимо внесок не лише у захист народу країни, а й у міжнародне право у ширшому контексті, а також у наші власні безпекові інтереси», – заявив міністр закордонних справ Б'ярні Бенедиктссон.

Крім того, Рейк'явік надасть 500 тисяч євро на закупівлю екіпірування для жінок в українській армії. Кошти витратять на обмундирування, бронежилети, медичні та гігієнічні товари.

Нагадаємо, Україна розраховує, що перші партії боєприпасів у рамках чеської ініціативи будуть поставлені вже наступного місяця.

Раніше «Слово і діло» писало, які ще постачання боєприпасів обіцяли Україні. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба також говорив, що постачання боєприпасів не обмежується лише ініціативою Чехії – обговорюється реалізація ще кількох програм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: