Шмигаль розповів, коли ЗСУ можуть отримати перші снаряди у межах чеської ініціативи

Читать на русском
Україна розраховує, що перші снаряди в рамках чеської ініціативи будуть поставлені вже наступного місяця. Про це заявив Шмигаль.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Україна розраховує, що перші партії боєприпасів у межах чеської ініціативи будуть поставлені до нашої країни вже наступного місяця.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телемарафону.

Вгамувати снарядний голод: яку допомогу з боєприпасами вже анонсували союзники цього рокуУкраїна гостро потребує боєприпасів, на інфографіці – яку допомогу вже пообіцяли цього року західні союзники.

«Ми зараз очікуємо насамперед вже у квітні перших партій за чеською ініціативою. Це дуже швидко, тому що це снаряди, які вони збирають по цілому світу», – наголосив глава уряду.

Шмигаль упевнений, що боєприпаси з'являться на полі бою «найближчим часом», оскільки всі зацікавлені «у швидкості, якості та вчастності постачання».

Він додав, що європейські партнери мають намір поставити Україні снаряди і в межах інших ініціатив. Йдеться, зокрема, про військову допомогу у розмірі 5 млрд євро, яку нещодавно виділив ЄС.

«Це додатковий ресурс, який Україна також буде мати протягом цього року. Відповідний графік зараз пропрацьовується», – підсумував прем'єр.

Нагадаємо, минулого тижня представник прем’єр-міністра Чехії заявив, що артилерійські боєприпаси, закуплені за ініціативою Праги, можуть доставити в Україну не раніше червня.

Також повідомлялося, що Чехії поки що вдалося закупити тільки 300 тисяч артилерійських снарядів для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: