Байден вкотре закликав Конгрес ухвалити законопроєкт із допомогою Україні

Читать на русском
Президент США використав спільний виступ зі спікером Майком Джонсоном, щоб іще раз звернутися до американських законодавців щодо допомоги Україні.
Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден використав спільний виступ зі спікером Майком Джонсоном, щоб закликати законодавців ухвалити в Палаті представників Конгресу допомогу Україні.

Про це повідомляє The Hill.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Я впевнений, що переважна більшість членів Конгресу готові зробити свій внесок. І я продовжую закликати кожного члена в цій кімнаті протистояти володимиру путіну. Він – злочинець», – сказав Байден під час спільного зі спікером Палати представників Майком Джонсоном заходу в будівлі Капітолія – щорічного обіду «Друзів Ірландії» з нагоди Дня Святого Патріка.

Також президент США закликав Палату представників надіслати йому законопроєкт про національну безпеку.

«Законопроєкт передбачає фінансування України й Ізраїлю і, що, можливо, не менш важливо, гуманітарну допомогу Газі. Їм це дуже, дуже потрібно. І це надсилає чітке повідомлення про те, що Америка виступає за свободу, і ми ні перед ким не схиляємось – ні перед ким у світі», – додав президент США.

Крім того, у п'ятницю, 15 березня, речниця Білого дому Карін Жан-П’єр під час брифінгу заявила, що адміністрація Байдена наполягає на тому, щоби спікер Джонсон припинив відтягувати розгляд законопроєкту з допомогою Україні та виніс документ на голосування.

«Ми неодноразово наголошували, що Палата представників має просувати далі двопартійний документ з додатковим фінансуванням потреб нацбезпеки. Варто пам'ятати, що він отримав переважну більшість у Сенаті. Їм потрібно винести це на розгляд», – наголосила Жан-П’єр, додавши, що ця ініціатива має переважну підтримку обох партій.

Нагадаємо, 13 лютого Сенат США підтримав пакетний законопроєкт, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню, але без угоди про міграційну реформу й безпеку кордону. Його має затвердити Палата представників.

Джонсон ще до ухвалення документа Сенатом розкритикував законопроєкт за те, що він не регулює питання безпеки кордонів США, і заявив, що палата діятиме «на власний розсуд» під час його розгляду.

Як повідомлялося, Палата представників може проголосувати за фінансову допомогу Україні наприкінці березня чи у квітні.

Минулого місяця президент США Джо Байден у виступі на публічному заході назвав президента рф володимира путіна «схибленим сучим сином». У Кремлі ці слова назвали «ганьбою».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: