Спікер Джонсон пообіцяв не зволікати з розглядом допомоги Україні

Читать на русском
Спікер Палати представників США Майк Джонсон пообіцяв, що законодавці перейдуть до розгляду питання допомоги Україні вже найближчим часом і не зволікатимуть з цим.
Фото: Michael Reynolds

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що пріоритетом Конгресу є погодження бюджету уряду на 2024 рік. А оскільки це питання вже майже вирішене, то незабаром законодавці розглянуть і пакет допомоги Україні та партнерам.

Про це він заявив на пресконференції 20 березня.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Після розв'язання бюджетних питань без зволікань зосередимося на додатковій допомозі союзникам США», – запевнив спікер.

Водночас кінцеві дати – як прийняття бюджету, так і розгляд питання допомоги союзникам – він не назвав.

Як відомо, Конгрес має схвалити бюджет до 22 березня, інакше може відбутись так званий шатдаун, тимчасове припинення роботи урядових установ США.

За словами Джонсона, бюджетні питання вже практично погоджені. Вони мають бути проголосовані вже на цьому тижні, хоча цьому передували «важкі переговори».

Також зазначимо, що після 22 березня у засіданнях Палати представників починається двотижнева перерва. Це означає, що розгляд законопроєкту про фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та іншим партнерам США може початися тільки після 8 квітня.

Нагадаємо, 13 лютого Сенат США затвердив законопроєкт, що передбачає додаткове фінансування на пріоритети національної безпеки США. Це включає приблизно 60 мільярдів доларів для України.

Натомість спікер Майк Джонсон почав обговорювати з конгресменами альтернативний варіант законопроєкту, у якому Україні пропонується виділити 47,6 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: