У Палаті представників США подали резолюцію про зняття спікера Джонсона

Читать на русском
Член Палати представників від Республіканської партії Марджорі Тейлор Грін подала резолюцію про усунення Майка Джонсона з посади спікера.
Фото: Getty Images

Член Палати представників від Республіканської партії Марджорі Тейлор Грін подала резолюцію про усунення Майка Джонсона з посади спікера.

Про це повідомляє CNN.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

За даними журналістів, таке рішення було прийняте Грін на тлі невдоволення щодо законопроєкту про державне фінансування.

Тепер Палата представників матиме два законодавчі дні, щоб розглянути пропозицію конгресвумен. Резолюцію, швидше за все, буде розглянуто вже у квітні, оскільки сьогодні Палата йде на двотижневу перерву.

Зазначається, що сам спікер відмовився давати коментарі з цього приводу.

Нагадаємо, що Джонсон став спікером Палати представників у жовтні минулого року. На цій посаді він затягує розгляд пакету допомоги Україні та партнерам, який уже підтримав Сенат.

Він, серед іншого, розкритикував законопроєкт за те, що документ нібито не регулює питання безпеки кордонів США, і заявив, що Палата діятиме «на власний розсуд» під час його розгляду.

ЗМІ також повідомляли, що спікер Джонсон почав обговорювати з конгресменами альтернативний варіант законопроєкту, в якому Україні пропонується виділити не 60 млрд доларів допомоги, а 47,6 млрд доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: