Спікер Джонсон пообіцяв поставити на голосування допомогу США Україні

Читать на русском
Джонсон пообіцяв поставити на голосування питання фінансування допомоги Україні. Палата представників США має повернутися з великодніх канікул вже 9 квітня.
Майк ДжонсонGetty Images

Спікер Палати представників США Майк Джонсон пообіцяв поставити на голосування питання фінансування допомоги Україні, після повернення Конгресу з великодніх канікул, а саме - 9 квітня.

Про це повідомляє ABC News, з посиланням на заяву голови комітету з розвідки Палати представників США Майка Тернера.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Спікер зробив дуже чіткі заяви про те, що коли ми повернемося, це буде наступним головним питанням порядку денного. Після того, як ми щойно ухвалили всі законопроекти, які фінансують федеральний уряд, я вірю, що це матиме переважну підтримку в Конгресі, і ми покладемо законопроект на стіл президента», - сказав Тернер.

Згідно зі словами конгресмена, спікер Джонсон дав зрозуміти, що він підтримує Україну, як безпосередньо українському президенту Володимиру Зеленському, так і публічно.

«Він публічно зробив ці заяви, а також генсекретарю НАТО», - додав глава комітету з розвідки.

Як зазначається, Палата представників США має повернутися з великодніх канікул вже 9 квітня. Тернер висловив сподівання, що Конгрес США зможе схвалити допомогу Україні до того, як Палата представників знову піде на канікули з 22 квітня.

«Звісно, ​​це моя надія. Президент Зеленський ясно дав зрозуміти спікеру Джонсону, що ми перебуваємо в критичній точці. Директор ЦРУ та міністр оборони, всі чітко дали зрозуміти, що ми перебуваємо на критичному етапі, який починає впливати не лише на моральний стан українців, які воюють, але й на їх здатність воювати. Путін це знає. Очевидно, ми не можемо дозволити путіну перемогти», - підсумував він.

Нагадаємо, 16 лютого Палата представників США не розглянула законопроєкт щодо допомоги Україні та пішла на канікули. При цьому, спікер Джонсон пообіцяв не зволікати з розглядом допомоги Україні.

А нещодавно Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Джонсоном.

Також напередодні у Палаті представників США подали резолюцію про зняття спікера Джонсона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: