У Білому домі відреагували на нові «ядерні натяки» путіна

Читать на русском
Джо Байден в курсі нових заяв путіна про ядерну зброю, однак у США не бачать причин коригувати ядерну стратегію.
Колаж: Слово і діло

Президент США Джо Байден в курсі нових заяв російського диктатора володимира путіна про ядерну зброю, якими той намагається шантажувати Захід. Однак наразі США не бачать ознак того, що росія готується застосувати таку зброю, зокрема, в Україні.

Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр під час брифінгу.

Як змінювалися розміри ядерних арсеналів США, росії та інших країн «клубу»Скільки ядерних боєголовок налічується у світі та як змінювалися розміри арсеналів дев'яти ядерних держав – на інфографіках.

«Звісно, президент в курсі», – відповіла вона на питання, чи поінформований Байден про останні ядерні погрози російського президента.

Посадовиця додала, що наразі немає жодних ознак того, що росія готується застосувати ядерну зброю в Україні.

«Ми не бачимо жодних реальних причин коригувати нашу власну ядерну позицію», – заявила вона, підкресливши, що риторика путіна залишається безрозсудною й безвідповідальною впродовж усієї війни рф проти України.

Нагадаємо, 13 березня в інтерв'ю для пропагандистських ресурсів путін заявив, що росія з «воєнно-технічної точки зору» готова до ядерної війни.

Крім того, 29 лютого путін також заявив, що стратегічні ядерні сили росії перебувають у стані повної бойової готовності, і погрожував західним країнам конфліктом із використанням ядерної зброї.

У НАТО вважають погрози росії спробою залякування та психологічного тиску.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, скільки ядерних навчань росія провела за два роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: