Зеленський не вірить у серйозність ядерних погроз путіна на адресу інших країн

Читать на русском
Зеленський не вірить у можливість використання росією ядерної зброї проти інших країн, але вірить у можливість сухопутної операції.
armyinform.com.ua

Президент Володимир Зеленський не вірить у те, що росія може використати ядерну зброю проти інших країн.

Він сказав про це в інтерв'ю BFM TV та Le Monde.

Поріг застосування росією тактичної ядерної зброї может бути нижчим, ніж публічно заявлялося – FTІз секретних документів випливає, що росія репетирувала безліч сценаріїв вторгнення Китаю. У сценаріях описується поріг застосування тактичної ядерної зброї, який нижче, ніж рф будь-коли публічно визнавала.

«Я думаю, що людина, яка так любить життя та погрожує ядерною зброєю… Я думаю, що це просто її риторика. Тому що інші держави, наприклад Франція, теж ядерні. Тож це дуже несерйозно погрожувати ядерною зброєю країні, яка є ядерною державою. Або погрожувати країнам з НАТО, які захищені державами з ядерною зброєю. Тому використання ядерної зброї по інших країнах світу – я в це не дуже вірю», – сказав Зеленський.

Водночас президент вірить у можливість вторгнення, сухопутної операції росії проти інших країн. «Бо він розуміє, що за його вторгненням на територію будь-якої країни НАТО не послідує ядерний удар», – пояснив він.

Зеленський припускає, що сухопутна операція рф може бути проти країн Балтії або Молдови. Крім того, він вважає, що росія дестабілізуватиме Казахстан для того, щоб мати діалог із Китаєм.

Загалом, за словами Зеленського, план путін полягає у тому, щоб дестабілізувати якнайбільше країн.

Інтерв’ю Володимира Зеленського французьким медіа BFM TV та Le MondeОфіс Президента України

Нагадаємо, 29 лютого володимир путін заявив, що стратегічні ядерні сили росії перебувають у стані повної бойової готовності. Він також погрожував західним країнам конфліктом із використанням ядерної зброї.

США засудили цю заяву. У НАТО вважають погрози росії спробою залякування та психологічного тиску.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: