Путін пригрозив Заходу конфліктом з ядерною зброєю та «знищенням цивілізації»

Читать на русском
Путін заявив, що дії Заходу загрожують конфліктом із використанням ядерної зброї, а значить знищенням цивілізації.
Фото: РБК

Президент росії володимир путін заявив, що стратегічні ядерні сили рф знаходяться в стані повної бойової готовності. Він також погрожував західним країнам конфліктом із використанням ядерної зброї.

Такі заяви пролунали під час послання до федеральних зборів.

Поріг застосування росією тактичної ядерної зброї может бути нижчим, ніж публічно заявлялося – FTІз секретних документів випливає, що росія репетирувала безліч сценаріїв вторгнення Китаю. У сценаріях описується поріг застосування тактичної ядерної зброї, який нижче, ніж рф будь-коли публічно визнавала.

«Стратегічні ядерні сили росії перебувають у стані повної боєздатності. Комплекс «Кинджал» вже використовується для ураження особливо важливих цілей під час СВО. У бою вже застосовувався комплекс «Циркон» – ця система вже у строю. На бойовому чергуванні стоять гіперзвукові блоки міжконтинентальної дальності «Авангард» та лазерні комплекси «Пересвіт». Завершуються випробування крилатої ракети необмеженої дальності «Буревісник» та безпілотного підводного апарату «Посейдон». У війська поставлено важкі балістичні ракети «Сармат». Ми скоро продемонструємо їх на бойовому чергуванні», – заявив путін.

При цьому він заперечує плани росії розмістити ядерну зброю у космосі.

Російський диктатор також прокоментував обговорення відправлення західних військ до України. «Заговорили про відправку в Україну натовських контингентів. Але ми пам'ятаємо долю тих, хто спрямовував контингенти. Тепер наслідки для інтервентів будуть набагато трагічнішими. У нас також є зброя, яка може вражати цілі на їхній території. Все, що вигадує Захід, реально загрожує конфліктом із використанням ядерної зброї, а отже, знищенням цивілізації»,— заявив він.

Нагадаємо, минулого року росія вийшла з Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

З інфографік «Слово і діло» можна дізнатися, скільки ядерних навчань росія провела за два роки, а також скільки ядерних випробувань було проведено у світі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: