«З військово-технічної точки зору»: путін заявив, що росія готова до ядерної війни

Читать на русском
Володимир путін заявив, що росія готова до ядерної війни, а її ядерна тріада є сучаснішою, ніж у інших країн.
Фото: AP

Російський диктатор володимир путін заявив, що росія з «воєнно-технічної точки зору» готова до ядерної війни.

Він сказав про це в інтерв'ю для пропагандистських ресурсів «росія 1» та «РИА Новости».

Як змінювалися розміри ядерних арсеналів США, росії та інших країн «клубу»Скільки ядерних боєголовок налічується у світі та як змінювалися розміри арсеналів дев'яти ядерних держав – на інфографіках.

«З військово-технічної точки зору ми, звісно, готові. Вони у нас постійно перебувають, постійно перебувають у стані бойової готовності», – заявив путін.

Він також стверджує, що ядерна тріада росії є «сучаснішою, ніж тріади інших країн»: «А таких тріад – тільки ось у нас та в американців насправді. І ми тут просунулися набагато більше. У нас вона сучасніша – вся ядерна складова. Загалом у носіях і зарядах у нас зразковий паритет, але в нас більш сучасна. Це знають усі, фахівці всі знають».

Крім того, російський президент заявив, якщо США проведуть ядерні випробування, росія також може це зробити.

Нагадаємо, 29 лютого володимир путін заявив, що стратегічні ядерні сили росії перебувають у стані повної бойової готовності. Він також погрожував західним країнам конфліктом із використанням ядерної зброї. У НАТО вважають погрози росії спробою залякування та психологічного тиску.

З інфографік «Слово і діло» можна дізнатися, скільки ядерних навчань росія провела за два роки, а також скільки ядерних випробувань було проведено у світі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: