У США прокоментували погрози путіна застосувати ядерну зброю

Читать на русском
США назвали безвідповідальними погрози володимира путіна конфліктом з використанням ядерної зброї.
Скріншот: Слово і діло

Речник Державного департаменту США Метью Міллер засудив заяви російського президента рф володимира путіна про «ризик ядерної війни».

Про це він заявив на брифінгу 29 лютого.

Поріг застосування росією тактичної ядерної зброї может бути нижчим, ніж публічно заявлялося – FTІз секретних документів випливає, що росія репетирувала безліч сценаріїв вторгнення Китаю. У сценаріях описується поріг застосування тактичної ядерної зброї, який нижче, ніж рф будь-коли публічно визнавала.

«Це не вперше ми чуємо безвідповідальну риторику з боку володимира путіна. Це не той спосіб, у який повинен говорити лідер ядерної держави. Ми спілкувалися в минулому приватно і безпосередньо з росією про наслідки застосування ядерної зброї», – сказав речник Міллер під час брифінгу.

Він також зазначив, що поки що ознак того, що росія готується застосувати ядерну зброю, немає. Попри це, Сполучені Штати уважно стежать за ситуацією.

Нагадаємо, 29 лютого путін звернувся з посланням до Федеральних зборів, де говорив, серед іншого, про «повну готовність» ядерних сил, та лякав наслідками потенційного рішення залучити військових країн НАТО в Україні.

Як відомо, минулого року росія вийшла з Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, скільки ядерних навчань росія провела за два роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: