У Китаї прокоментували ядерні погрози путіна на адресу Заходу

Читать на русском
У МЗС Китаю прокоментували ядерні погрози путіна та нагадали, що в ядерній війні переможців не буде.
The Vaultz

Усі ядерні держави повинні дотримуватися концепції загальної безпеки та зберігати стабільність у світі.

Так представниця Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін прокоментувала ядерні погрози володимира путіна на адресу Заходу, передає місцеве видання Guancha.

Поріг застосування росією тактичної ядерної зброї может бути нижчим, ніж публічно заявлялося – FTІз секретних документів випливає, що росія репетирувала безліч сценаріїв вторгнення Китаю. У сценаріях описується поріг застосування тактичної ядерної зброї, який нижче, ніж рф будь-коли публічно визнавала.

Нін нагадала, що в січні 2022 року лідери п'яти держав, які мають ядерну зброю, опублікували спільну заяву, в якій йшлося про те, що ядерну війну виграти неможливо.

«Китай завжди стверджував, що всі держави, які мають ядерну зброю, повинні дотримуватися концепції спільної безпеки та підтримувати глобальний стратегічний баланс та стабільність», – заявила вона на пресконференції.

Представниця МЗС додала, що в нинішній ситуації всі сторони повинні спільно працювати над зниженням стратегічних ризиків: «Ми закликаємо всі сторони зберігати спокій та стриманість та будувати збалансовану, ефективну та стійку архітектуру європейської безпеки через діалог та консультації».

Нагадаємо, напередодні володимир путін пригрозив західним країнам конфліктом з використанням ядерної зброї, що призведе «до знищення цивілізації».

США засудили цю заяву. У НАТО вважають погрози росії спробою залякування та психологічного тиску.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: