«Спроба психологічного тиску»: у НАТО не бачать загрози застосування рф ядерної зброї

Читать на русском
НАТО не бачить загрози застосування росією ядерної зброї, а заяви путіна вважає спробою залякування та психологічного тиску.
Фото: НАТО

У НАТО вважають погрози росії ядерною зброєю спробою залякування та психологічного тиску. Безпосередньої загрози застосування ЯЗ зараз немає.

Про це в інтерв'ю El País сказав заступник генерального секретаря Альянсу Мірча Джоане.

Як змінювалися розміри ядерних арсеналів США, росії та інших країн «клубу»Скільки ядерних боєголовок налічується у світі та як змінювалися розміри арсеналів дев'яти ядерних держав – на інфографіках.

«Ми спостерігаємо ядерні погрози з боку російських лідерів принаймні з початку війни два роки тому. Це велика безвідповідальність для такої ядерної наддержави, як росія, яка має діяти помірковано. Це частина їхнього арсеналу залякування та психологічного тиску», – сказав він.

За словами Джоане, у НАТО не бачать безпосередньої загрози застосування росією ядерної зброї – швидше це психологічне залякування з боку рф, ніж реальні наміри.

«Але ці заяви самі собою дуже небезпечні, оскільки підривають довіру. Росія усвідомлює наслідки такого кроку», – наголосив заступник генсека.

Нагадаємо, вчора під час виступу володимир путін заявив, що стратегічні ядерні сили росії перебувають у стані повної бойової готовності. Він також погрожував західним країнам конфліктом із використанням ядерної зброї.

У США засудили ці заяви, але також не бачать ознак готовності росії застосувати ядерну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: