Спікер Палати представників Джонсон назвав допомогу Україні одним із пріоритетів для США

Читать на русском
За його словами, допомога Україні є одним із пріоритетів для Сполучених Штатів Америки. Вашингтон виділить додаткове фінансування Києву.
Фото: censor.net

Спікер палати представників США Майк Джонсон розглядає питання допомоги Україні як пріоритетне в роботі американського Конгресу.

Про це повідомляє Politico, цитуючи заяву спікера Конгресу під час поїздки до Флориди.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

Спікер заявив, що допомога Ізраїлю є головним пріоритетом для США, і назвав допомогу Україні ще одним пріоритетом.

«Україна - ще один пріоритет. Звичайно, ми не можемо дозволити володимиру путіну пройти маршем через Європу. І ми розуміємо необхідність надання допомоги Україні», - сказав він.

Згідно з його словами, якщо Україні потрібна додаткова допомога, яку більшість членів Конгресу вважають важливою, то необхідно також працювати над зміною прикордонної політики США.

Джонсон сказав, що існує відчуття терміновості в отриманні допомоги як Ізраїлю, так і Україні, додавши, що серед членів Конгресу «ведеться багато вдумливих переговорів».

«Я думаю, що все це збереться воєдино найближчими днями. Я впевнений і оптимістичний, що ми зможемо це зробити - довести це до кінця», - сказав він.

Нагадаємо, у суботу, 11 листопада, спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон запропонував законопроєкт із двоетапним тимчасовим фінансуванням уряду для запобігання шатдауну без урахування допомоги Ізраїлю та Україні.

Згодом Пентагон закликав Конгрес якнайшвидше ухвалити запит президента Джо Байдена з додатковим фінансуванням, що містить допомогу Україні й Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: