Сенат США ухвалив законопроєкт про фінансування уряду

Читать на русском
Сенат США слідом за Палатою представників ухвалив законодавчий пакет щодо частини державного бюджету США, який передбачає повне фінансування низки міністерств та відомств.
Фото: Getty Images

Сенат Конгресу США 8 березня схвалив законопроєкт, який передбачає виділення коштів на роботу деяких федеральних відомств до 30 вересня — кінця фінансового року 2024 року.

Про це пише The Hill.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

Законопроєкт підтримали 75 членів верхньої палати Конгресу, 22 висловилися проти. На початку цього тижня документ ухвалила Палата представників Конгресу США.

Тепер документ має підписати президент США Джо Байден. Це дозволить уникнути часткового призупинення роботи федерального уряду (шатдауну) через припинення фінансування.

Документ передбачає фінансування деяких відомств на суму понад 460 мільярдів доларів.

Іншу частину бюджетних законопроєктів Конгрес США має ухвалити до 22 березня, коли завершується термін дії резолюції про тимчасове продовження фінансування уряду в умовах відсутності ухваленого держбюджету США.

Нагадаємо, 29 лютого Палата представників США схвалила законопроєкт про короткострокове фінансування федеральних установ, щоб уникнути урядового шатдауну. Його підписав президент США Джо Байден.

Раніше повідомлялося, що спікер Палати представників Майк Джонсон заявляв, що Палата перейде до розгляду питання про військову допомогу Україні після розгляду питання фінансування американського уряду для уникнення так званого шатдауну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: