Стало відомо, коли Конгрес США представить альтернативний законопроєкт з допомогою Україні

Читать на русском
Після того, як Конгрес США розв'яже питання щодо фінансування уряду, буде представлений альтернативний законопроєкт з допомогою для України.
Фото: umoloda.kyiv.ua

Палата представників США планує представити альтернативний законопроєкт із фінансуванням допомоги Україні вже після 22 березня.

Про це заявив голова зовнішньополітичного комітету Палати представників США Майкл Маккол, повідомляє кореспондент CNN Ману Раджу у соцмережі Х.

«Голова Палати представників із закордонних справ Майкл МакКол, який працює над пакетом іноземної допомоги з грошима для України та кордоном, сьогодні висловив упевненість, що законопроєкт буде розглянуто після того, як 22 березня буде завершено державне фінансування», – написав він.

Також, відповідаючи на питання, чи зобов’язався спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон це зробити, Маккол припустив, що спікер підтримає таку ініціативу.

У той же час Конгрес вже цього тижня може почати збір підписів, щоб розглянути законопроєкт про допомогу Україні в обхід спікера Майка Джонсона, якщо Джонсон до того часу не внесе цей законопроєкт на розгляд. Про це заявив конгресмен-республіканець Брайан Фіцпатрік у середу під час пресбрифінгу в Капітолії, пише Голос Америки.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Це точка тиску, спроба застосувати тиск, щоб змусити щось винести в зал для голосування», – сказав Фіцпатрік.

Він також зазначив, що працює з офісом спікера, щоб «донести пакет до Палати представників через звичайні канали». У разі відмови Джонсона виконувати вимоги, прихильники законопроєкту вже в п’ятницю цього тижня почнуть збір підписів за петицію про голосування в обхід спікера.

Нагадаємо, Джонсон дав можливість прихильникам України розробити новий альтернативний законопроєкт щодо військової допомоги – після того, як зірвав законопроєкт Сенату.

Як повідомлялося, Палата представників США готується до схвалення допомоги Україні в обхід спікера Джонсона.

Як відомо, 13 лютого Сенат США схвалив законопроєкт про міжнародну допомогу на суму 95,3 мільярда доларів, який включає фінансування для України, Ізраїлю та Тайваню. Документ передбачає понад 60 мільярдів доларів Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: