Джонсон відповів, коли Палата представників США повернеться до питання допомоги Україні

Читать на русском
Палата представників США найближчими днями не розглядатиме питання надання допомоги Україні, повідомив спікер Джонсон.
Фото: thehill.com

Палата представників США цього тижня не розглядатиме питання надання допомоги Україні. Водночас законодавці мають намір зосередитись на ухваленні нового тимчасового бюджету, щоб уникнути «шатдауну».

Про це заявив речник Палати представників Майк Джонсон, його цитує Голос Америки.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Якщо ми вже збираємося виправити все у цьому світі, ми маємо спочатку виправити Америку. Це означає дві речі: означає захист кордону та фінансування нашого уряду. І тому цього тижня ми дуже наполегливо працюємо, щоб зробити обидві ці речі», – сказав він.

Щодо допомоги Україні, то Джонсон сказав, що законодавці розглядають усі доступні можливості та повернуться до цього питання, «коли уряд отримає фінансування».

Він також поскаржився на те, що Сенат мав чотири місяці, щоб ухвалити законопроєкт про додаткове фінансування для України, Палата ж отримала документ менше двох тижнів тому.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден у вівторок, 27 лютого, провів у Білому домі зустріч зі спікером Палати представників Майком Джонсоном та низкою високопоставлених законодавців. Переговори, зокрема, стосувалися надання допомоги Україні.

Раніше президент Володимир Зеленський висловив свою впевненість у позитивному рішенні Конгресу США щодо допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: