Без допомоги Україні та Ізраїлю: Джонсон запропонував проєкт для уникнення шатдауну уряду США

Читать на русском
Спікер Палати представників США Майк Джонсон пропонує спосіб уникнення шатдауну, який передбачає відмову у допомозі Україні та Ізраїлю.
Фото: censor.net

У суботу, 11 листопада, спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон запропонував законопроєкт із двоетапним тимчасовим фінансуванням уряду для запобігання шатдауну без урахування допомоги Ізраїлю та Україні.

Про це повідомляє The Hill.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

«Двоетапність цього плану полягає в тому, що фінансування деяких урядових програм буде подовжено до 19 січня 2024 року, а інших — до 2 лютого. Законопроєкт не передбачає допомогу Україні та Ізраїлю», – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що ізраїльська підтримка не має чіткого шляху до остаточного схвалення в Конгресі, а фінансування України Джонсон хоче розглядати окремо від іншої іноземної допомоги.

Республіканці в Палаті представників сподіваються ухвалити цей захід у вівторок.

Прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр заявила, що така пропозиція – це «рецепт для більшого хаосу республіканців» і посилення ризиком шатдауну.

Нагадаємо, президент США Джо Байден намагається переконати Конгрес США підтримати допомогу як Україні, так і Ізраїлю.

Проте новообраний спікер Палати представників США Майк Джонсон наполягає, щоб пакети допомоги Україні та Ізраїлю розглядались Конгресом окремо.

9 листопада в Пентагоні заявили, що, поки Конгрес не ухвалить фінансування, допомога Україні буде надходити невеликими пакетами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: